Itt megmutatjuk a sztárokat kicsit másképp!

Friss topikok

A hetvenes évek kétszeres Oscar-ra jelölt (rendező, Bernardo Bertolucci, valamint a férfi főszereplő Marlon Brandon) botrányfilmje, Az utolsó tangó Párizsban újra téma lett és nemcsak filmes körökben. 

A rendező, Bernardo Bertolucci a napokban egy 40 évig a szőnyeg alat tartott titokról rántotta le a leplet.

"Marlon Brando a filmben valóban megerőszakolta Maria Schneidert!"

A erotikus témát filmjeiben amúgy sem elvető Bertolucci gyakorlatiasan magyarázta a történteket:

"A híres jelenet, amelyben Marlon Brando vaj segítségével közösül análisan az akkor mindössze húsz esztendős Maria Schneiderrel, improvizáció volt, a színésznő nem tudott róla. Az egész az én és Marlon brando ötlete volt egy reggel, miközben együtt reggeliztünk. Aztán miközben Brando a baguette-jét kente vajjal, egymásra néztünk és látszott: mindketten ugyanarra gondolunk. Úgy döntöttünk, nem szólunk Maria-nak, hogy a filmvászonra kerülő reakció valóságos legyen. Nem mondom, hogy helyesen tettük, de így működik a filmezés, így lehet csak valósághű klímát varázsolni a vászonra, nem tudnám máshogy megoldani."

Scneider több alkalommal jelentette a hatóságoknak az erőszak megtörténtét, igazi visszhangot azonban csak 2007-es, a Daily Mail-nek adott nyilatkozata kapott:

"Az a jelenet nem volt a forgatókönyvben. Tiltakoztam, de nem tudtam végül nemet mondani, hívnom kellett volna az ügynökömet vagy az ügyvédemet. Túl fiatal voltam még. A filmben látható könnyek igaziak, a megalázottság könnyei. Megerőszakoltak a film sikeréért."

Schneider 2011-ben hunyt el tüdőrákban. 

ultimo-tango-a-parigi-20575

Címkék: Marlon Brando Maria Schneider Bernardo Bertolucci

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr625536316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ludwigvan 2013.09.27. 20:21:18

A világ legszarabb rendezője a világ legszarabb színészével megcsinálta a világ egyik legszarabb filmjét.
És a hiteles színészi játékot ezen a módon tudták csak kicsikarni szegény csajból. Rohadjanak meg! Bárcsak lecsuknák ezért ezt a szemétládát!

Mirkó királyfi 2013.09.29. 02:00:03

@ludwigvan: A poszt írója gátlástalanul hazudik:

"Marlon said to me: 'Maria, don't worry, it's just a movie,' but during the scene, even though what Marlon was doing wasn't real, I was crying real tears.

"I felt humiliated and to be honest, I felt a little raped, both by Marlon and by Bertolucci.

Aztán hogy miért éri meg valakinek meghamisítani egy hat évvel ezelőtti interjút, hogy olvasókat szerezzen magának, az már más kérdés. Ahogy látom, nem jött be a számítása a posztolónak, a kutya nem kiváncsi a hazugságaira :)

LupaW 2013.09.29. 07:45:25

@Mirkó királyfi: a cikk nem a 6 évvel ezelőtti interjún alapszik, hanem Bertolucci pár nappal ezelőtt egy párizsi rendezvényen tett kijelentésein, ahol a rendező pályafutását mutatták be. Ezalkalommal mesélt Bertolucci a film készítésének körülményeiről, ami óriási felháborodást váltott ki, különösen, mivel hozzátette, hogy végülis úgysem tartóztathatják most már le ezért.

LupaW 2013.09.29. 07:50:08

@Mirkó királyfi: ha kritizáni akarsz, lehet, de megalapozott kritika kell, hogy legyen, nem egy buta ember handabandázása csak azért, hogy lejárasson valakit (aki mellesleg semmi rosszat nem tett ellened és senki más ellen). Ha nem tetszik a blog, ne olvasd, ilyen egyszerű.

LupaW 2013.09.29. 07:54:25

@ludwigvan: @Mirkó királyfi: a cikk nem a 6 évvel ezelőtti interjún alapszik, hanem Bertolucci pár nappal ezelőtt egy párizsi rendezvényen tett kijelentésein, ahol a rendező pályafutását mutatták be. Ezalkalommal mesélt a film készítésének körülményeiről., ami óriási felháborodást váltott ki, különösen, mivel hozzátette, hogy végülis úgysem tartóztathatják le már ezért.

Mirkó királyfi 2013.09.30. 01:36:28

@LupaW: Ehhez képest szó szerint idézel abból az interjúból, csak a "megerőszakoltak" kijelentést fordítod félre (eredetiben:"I felt a little raped" -- "..a film sikeréért" kitétel már csak a te hozzáköltésed). Plusz a színésznő világosan elmondja, hogy nem történt erőszak: "what Marlon was doing wasn't real", te mégis tényként állítod annak megtörténtét. Akkor most ki is handabandázik?

AdWo 2013.09.30. 05:54:58

@Mirkó királyfi: Te handabandázol, valószínűleg nincs munkád es semmi másod, hogy ennyi időd van. Nem megyek bele magyarázatba, mert hosszú és nem éred meg. Kívánom neked, hogy egyszer te is egy "kicsit csak" legyél megerőszakolva, csak úgy mint Schneider. Aztán majd ha nem tetszik, majd kinevetünk, hogy na már, ez semmiség. Jó szórakozást hozzá.
süti beállítások módosítása